Napelemes irodaépületek

Nem csak a családi házak tulajdonosai járhatnak jól a napelemes rendszer telepítésével. A társasházak vagy irodaépületek is profitálhatnak abból, ha hálózatra visszatápláló napelemes rendszert telepítenek a kihasználatlan tetőfelületükre.

Napelemes irodaépületek Napelemes irodaépületek

Napelemes társasházak, irodaépületek

Nem csak a családi házak tulajdonosai járhatnak jól a napelemes rendszer telepítésével. A társasházak vagy irodaépületek is profitálhatnak abból, ha hálózatra visszatápláló napelemes rendszert telepítenek a kihasználatlan tetőfelületükre.

Egy társasház vagy irodaépület fenntartási költsége nagyon magas ,így a társasház lakói vagy a cégvezetők számára jó megoldást kínál a napelemes rendszer, az épület fenntartási költségeinek csökkentésére, ezáltal az ott lakók rezsiköltségei csökkenek, a lakások árai az épületben a napelemes rendszer kiépítése utána emelkedni fognak.

A legmodernebb, most épülő irodaépületek szinte kivétel nélkül napelemes rendszerrel készülnek el.

Olcsó fenntartás

Nem csak a családi házak tulajdonosai járhatnak jól a napelemes rendszer telepítésével. A társasházak vagy irodaépületek is profitálhatnak abból, ha hálózatra visszatápláló napelemes rendszert telepítenek a kihasználatlan tetőfelületükre. Egy társasház vagy irodaépület fenntartási költsége nagyon magas, így a társasház lakói vagy a cégvezetők számára jó megoldást kínál a napelemes rendszer ,az épület fenntartási költségeinek csökkentésére ezáltal az ott lakók rezsiköltségei csökkenek, a lakások árai az épületben a napelemes rendszer kiépítése utána emelkedni fognak. A legmodernebb, most épülő irodaépületek szinte kivétel nélkül napelemes rendszerrel készülnek el.

Az irodaházak, cégközpontok egyik legmagasabb költségét az energiaszámlák jelentik. Lassan azonban nemcsak a magas költségek, az időnként akadozó energiaellátás, hanem a környezetre gyakorolt negatív hatás is komoly gondokat okoz. Érdemes ma már odafigyelni, milyen egyéb forrásból lehet energiát nyerni, amivel csökkenthetjük a cégünk, vállalkozásunk kiadásait.

Napelemes társasházak, irodaépületek
Megbízható minőség, gyors megtérülés

Megbízható minőség, gyors megtérülés

Cégünk a napelemes kivitelezéseknél a prémium kategóriás Sharp napelem modulokkal dolgozik. Ezen modulok hatásfoka 18-20% között van. Erre a hatásfokra a SHARP által vállalt gyártói garancia 10 év 90% fölötti teljesítményre, 25 év 80% fölötti teljesítményre. Szintén nagyon fontos a minőségi, megfelelő garanciával rendelkező inverter, ami a napelem modulok által megtermelt egyenáramot alakítja át váltóárammá. Az invertereknek szintén van hatásfoka ami azt mutatja meg, hogy a napelem modulok által termelt egyenáramot milyen hatásfokkal alakítja váltóárammá.

Cégünk a német piacvezető SMA invereteket használja, amik a mért adatok alapján 97-99%-os hatékonysággal működnek. A minőségi és magas hatásfokú beépített anyagoknak köszönhetően a befektetés gyorsan megtérül.

Napelemes irodaépületek

A megújuló energiaforrások használta lehet az egyik megoldás. A napelem rendszerek egyszeri beruházással, támogatások nélkül is megtérülnek 8-10 év alatt, ezután 20-30 évig termel ingyen áramot a cégünk, vállalkozásunk számára.

A napelemes rendszerek egyik nagy előnye, hogy szinte nem igényel karbantartást, így napelemes rendszerünk plusz költségek és rendszeres kiadások nélkül termel áramot számunkra. A cégek által használt napelemes energia azért is megérheti, mert a napelem rendszer által előállított áramért az energiaszolgáltató fizet. A mechanizmust már hazánkban is törvény szabályozza, amelynek értelmében 50 kW teljesítményig kötelező az áram átvétele. Az 50 kW-t meg nem haladó naperőművek telepítéséig nem szükségeltetik építési engedély.

A napelemes rendszerek telepítése tehát vállalkozások esetében is megéri! A KEHOP valamint a GINOP keretei között cégek részére is várhatóak olyan pályázati kiírások, amelyekben vállalkozások is jó eséllyel pályázhatnak napelemes rendszerek telepítésére. A napelemeknek és a pályázatok révén nyert összegeknek köszönhetően nagyságrendekkel csökkenthetők a rendszer kiépítésének bekerülési költségei, amely ráadásul negyedszázadra kiszámítható módon láthatja el a vállalkozásokat tiszta energiával.

Napelemes irodaépületek