Napelemes garázstető és kocsibeálló

Ha a házra nem tudunk telepíteni a tetőfelület nem megfelelő tájolása, vagy a tető tagoltsága miatt - vagy egyszerűen csak nagyobb rendszert szeretne, akkor a garázs vagy kocsi beálló tetőszerkezetére is telepíthetjük napelemes rendszerét.

Napelemes garázstető és kocsibeálló Napelemes garázstető és kocsibeálló

Napelemes garázs, napelemes kocsibeálló

A napelemes autóbeállók különösen ideálisak akkor, ha elektromos autóval rendelkezünk, hisz így a napelem moduljaink által megtermelt áramot az elektromos autónk töltésére is használhatjuk. 

A napelemes autóbeállók kivitelezése történhet az időjárásnak ellenálló, direkt napelemes kocsi beállónak tervezett, savóálló alumínium tartószerkezetre, vagy készülhet fa tartószerkezetre. Ezek szerkezetére kerül az elektromos autó töltőpont, így a nap erejével ingyen tankolhatjuk az autónkat.

Természetesen a napelemes kocsi beállók tervezésénél is figyelembe kell venni a tájolást és az árnyékmentességet, hisz ez a napelemes autóbeálló áramtermelésére nagy kihatással lehet. A napelemes autóbeállók kivitelezése csak a telepítés helyében különböznek a házunkra telepített napelem rendszertől, tehát a működésében, és az engedélyeztetés menetében nem különbözik.

Napelemes garázstető

Ha a házra nem tudunk telepíteni a tetőfelület nem megfelelő tájolása, vagy a tető tagoltsága miatt, akkor a garázs vagy kocsi beálló tetőszerkezetére is telepíthetjük napelemes rendszerét.

Az ügyintézés és a kivitelezés menete teljesen megegyezik a családi házakra telepített hálózatra visszatápláló napelemes rendszerek telepítésének menetével. Itt  is fontos a helyszíni felmérés, hogy lássuk a telepítendő rendszer helyét, tájolását és árnyékmentességét.

Vállaljuk fém vagy fa tartószerkezetre telepített napelemes kocsi beállók szerkezet kész kivitelezését. Ebben benne foglaltatik a teljes körű ügyintézés, a tartószerkezet elkészítése, a napelemes rendszer telepítése és üzembe helyezése. Ideális megoldás azoknak akik elektromos gépjárművel rendelkeznek.

Napelemes garázstető
Napelemes garázstető

Leggyakrabban a napelemes rendszerekkel háztetőre telepítve találkozhatunk, azonban nem csak a háztetőre telepíthetünk napelemes rendszereket, ha a házunkra nem lehetet napelem rendszert telepíteni, a tető tagoltsága, árnyékoltsága, vagy a tető nem ideális tájolása miatt, akkor a garázs tetejére, vagy a kocsi beállóra is kerülhet napelemes rendszer.

Keressen minket bizalommal, ha napelemes garázstetőre, vagy napelemes kocsibeállóra van szüksége, munkatársaink készséggel segítenek Önnek a tervezés első lépésétől, az engedélyeztetési és lejelentési folyamaton át az átadásig bármiben.