Napelem vagy bankbetét?

A napelemes rendszerek ára évek óta csökken. Ha ez a tendencia folytatódik, egyre rövidebb idő lesz, amíg a ráfordított összeg megtérül. Mindenképpen akkor járunk a legjobban, ha megfelelő minőségű, magas hatásfokkal működő napelemekre ruházunk be.

Napelem vagy bankbetét? Napelem vagy bankbetét?

Biztos befektetés

Mindenki, aki érdeklődik a napelemek iránt, foglalkoztatja az a kérdés, hogy vajon hosszútávon jó befektetés-e. A hálózatra visszatápláló napelemes rendszerrel rengeteget spórolhat egy háztartás. Azért, mert magunknak termeljük meg a villamos energiát, így nem kell többet szolgáltatónak fizetnünk, és nem függünk többé az ingadozó energiaáraktól.

Ma már a jó minőségű és magas hatásfokú napelemes rendszerek megtérülési ideje 8-10 év. Ezután a napelemes rendszerünk 25-30 évig gondozásmentesen termel energiát a háztartásunk számára. A napelemes rendszerek nem igényelnek karbantartást, így további fenntartási költségei nincsenek. A házunkra telepített napelemes rendszerünk egy olyan értéknövelő beruházása, amivel egyszeri beruházással megszabadulunk az áramszámlától és még az ingatlanuk értéke is nő, a telepített rendszer árával.

Esettanulmány meglévő 2.100.000 forintos megtakarítás esetén

Esettanulmány meglévő 2.100.000 forintos megtakarítás esetén

Egyszeri költség, folyamatos hozam.

A napelemes rendszerek ára évek óta csökken. Ha ez a tendencia folytatódik, akkor egyre rövidebb idő lesz az, amíg a ráfordított összeg megtérül. Mindenféleképpen akkor járunk a legjobban, ha megfelelő minőségű, magas hatásfokkal működő napelemekre ruházunk be.

Napelemes rendszerünk egyszeri kiadással, havi szinten hoz egy bizonyos hozamot, hisz a havi áramszámlánk összege a családi kasszában marad.

Az energiaárak bármikor változhatnak, de ez az ön háztartását a továbbiakban nem érinti.

A napelemes rendszerünk által megtermelt többlet áramot, amit az éves fogyasztásunk alatt nem használtunk fel, a szolgáltató megveszi tőlünk, ez egy plusz bevétel lehet a család számára.